Рецепти
Посна руска салата Ана Ѓорова

Одлична за посни слави

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пченка(смрзната 500 грама )

Туна во конзерва(500 грама )

Компир(2 поголеми )

Кисели краставички(150 Грама)

Сусам(1 Пакување)

Маринирани шампињони(1 пакување во ќесичка )

Посен мајонез

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Пченката се одмрзнува и се вари во тенџере со вода на оган, а потоа се цеди.
  2. Компирите се варат во друго тенџере, а потоа се лупат и се сечат на ситни коцки.
  3. Киселите краставички (не ставајте многу да не се скисели салатата) се сечкаат на ситни коцки.
  4. Потоа пченката, компирите и киселите краставички се мешаат со исцедената и иситнета туна и исцедените исечкани маринирани печурки.
  5. Се додава посен мајонез колку да се изедначи салатата.
  6. Сусамот се потпекува во тава на оган (без масло) малку колку да стане крцкав, но не да се препече и се меша на крај со мајонезот и со состојките во садот.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: