Рецепти
Колачи со маџун Ана Ѓорова

Брза, непечена и здрава ужинка од овесни снегулки, маџун, гоџи-бобинки и смокви

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Маџун(200 Милилитри)

Овесни снегулки(300 Грама)

Гоџи бобинки(100 Грама)

Смоква(100 Грама)

Малтекс(10 Супени лажици)

Цимет(1 Пакување)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Во еден сад ситно се сечкаат гоџи-бобинките и смоквите, а потоа се мешаат да се изедначат.
  2. Се додава маџунот, потоа малтексот, а на крај за вкус може и една кесичка цимет, но може и помалку.
  3. Се замесува хомогена смеса од која се расукува кора.
  4. Со чаши или модлички се вадат фигури, се редат во сад за колачиња и се послужуваат. Може да направите и бомбици од истата смеса или други фигури по желба.
Јафа бомбици
Банана лепче
Банана залчиња
Ванила бомбици
Шеќерни прженки
Овесни барови со јаворов сируп
Суви колачи со лешници
Енергетски залчиња од тиква
Лепчиња со лук и магдонос
Чоколадни бомбици со авокадо
Здрав џем од ѓумбир
Шеќерни јаболки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Сир тостерки
Мини переци
Чоколадни бомбици со суво овошје и јатки
Цимет ролнички со бадеми
Овесни колачиња со цимет и мед
Крекери со сирење и ким
Овесни бомбици со јатки
Домашен крем од кикирики
Паштета од хељда
Бајадера од урми и кикирики
Кралска паштета
Прелив од боровинки
Непечени чоколадни коцки со суво овошје
Пире од карфиол
Бомбици со индиски ореви
Тахини (сос од сусам)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: