Рецепти
Кремаст коктел Ана Ѓорова

Алкохолен пијалак кој е совршен за вашата следна забава

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Бренди(30 Милилитри)

Рум(45 Милилитри)

Жолчка од јајце(2 )

Хопла(1/2 Чаша)

Екстракт од ванила(1 Кафена лажица)

Морско оревче(1 Прстофат)

Цимет(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Хоплата ставете ја во тенџере на оган и пред да зоврие тргнете ја од оган и измешајте ја со брзи движења со жолчките од јајце.
  2. Со жица за матење мешајте ја смесата и ставете ја на тивок оган додека се згусне.
  3. Откако ќе се згусне, додајте ги останатите состојки, кратко промешајте и тргнете од оган.
  4. Сервирајте го пијалакот оладен во стаклена чаша.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: