Рецепти
Кремаст коктел Ана Ѓорова

Алкохолен пијалак кој е совршен за вашата следна забава

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Бренди(30 Милилитри)

Рум(45 Милилитри)

Жолчка од јајце(2 )

Хопла(1/2 Чаша)

Екстракт од ванила(1 Кафена лажица)

Морско оревче(1 Прстофат)

Цимет(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Хоплата ставете ја во тенџере на оган и пред да зоврие тргнете ја од оган и измешајте ја со брзи движења со жолчките од јајце.
  2. Со жица за матење мешајте ја смесата и ставете ја на тивок оган додека се згусне.
  3. Откако ќе се згусне, додајте ги останатите состојки, кратко промешајте и тргнете од оган.
  4. Сервирајте го пијалакот оладен во стаклена чаша.
Овошен киноа појадок
Смути од јапонски јаболки и круши
Смути со киви и банани
Лате со јаболко и цимет
Утринска каша од овес и чиа
Смути од круши и ванила
Растурен омлет со печурки и со гауда
Сок од моркови и ѓумбир
Салата со спанаќ, туна и јајца
Омлет со пршут и фета
Смути од тиква
Смути со смокви
Домашен пудинг од вишни и капини
Омлет со спанаќ и шунка
Тост со јајца и песто сос
Смути со авокадо и малини
Смути со кафе и овошје
Овесно смути со праски
Сендвичи со туна и сос од маслинки
Овошно фрапе
Чиа пудинг со праски
Коктел виски соур
Оризова каша
Пица сендвич со авокадо
Смути од јаболко и овес
Каипироска коктел со јагоди
Летен овошен коктел
Летно смути
Мохито
Шпагети во сос од туна

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: