Рецепти
Кремаста супа од леќа и куркума Ана Ѓорова

Веќе ги знаете рецептите за леќа, но испробајте ја на овој начин кој е здрав, едноставен и многу вкусен

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Леќа(250 Грама)

Морков(1 )

Целер(1 )

Кромид(1 Главица)

Куркума(1 Кафена лажица)

Маслиново масло

Вода(1,5 Литар)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 100 минути

  1. Во тенџере на оган загрејте го маслото и додајте ги сечканите морков, целер и кромид да се пропржат.
  2. Леќата исплакнете ја под млаз вода, исцедете ја и додајте ја во тенџерето заедно со куркумата.
  3. Гответе ги уште 1 минута да впијат од вкусовите, а потоа додајте ја водата во тенџерето.
  4. Покријте со капак и варете околу 1 час.
  5. Потоа тргнете од оган, зачинете со сол и бибер по вкус и изблендирајте ја содржината во тенџерето со рачен блендер.
  6. Продолжете да готвите уште 40 минути или додека супата убаво се згусне.
  7. Готовата супа послужете ја со малку маслиново масло и со печени кришки леб.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: