Рецепти
Кремаста супа од леќа и куркума Ана Ѓорова

Веќе ги знаете рецептите за леќа, но испробајте ја на овој начин кој е здрав, едноставен и многу вкусен

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Леќа(250 Грама)

Морков(1 )

Целер(1 )

Кромид(1 Главица)

Куркума(1 Кафена лажица)

Маслиново масло

Вода(1,5 Литар)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 100 минути

  1. Во тенџере на оган загрејте го маслото и додајте ги сечканите морков, целер и кромид да се пропржат.
  2. Леќата исплакнете ја под млаз вода, исцедете ја и додајте ја во тенџерето заедно со куркумата.
  3. Гответе ги уште 1 минута да впијат од вкусовите, а потоа додајте ја водата во тенџерето.
  4. Покријте со капак и варете околу 1 час.
  5. Потоа тргнете од оган, зачинете со сол и бибер по вкус и изблендирајте ја содржината во тенџерето со рачен блендер.
  6. Продолжете да готвите уште 40 минути или додека супата убаво се згусне.
  7. Готовата супа послужете ја со малку маслиново масло и со печени кришки леб.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: