Рецепти
Лате со ѓумбир Ана Ристеска

Вкусно кафе со вкус на колаче од ѓумбир. По можност употребете сварено еспресо кафе

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Млеко(8 Чаши)

Јаворов сируп(1/4 Чаша)

Кафеав шеќер(2 Супени лажици)

Ѓумбир во прав(3 Кафени лажици)

Екстракт од ванила(1 Кафена лажица)

Стапче цимет(2 )

Морско оревче(1/2 Кафена лажица)

Варено кафе(3 1/2 Чаши)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 5 минути + 5 часа варење

  1. Ставете ги сте состојки во тенџере за долго готвење (крчко) и гответе на ниска температура околу 3 часа. Внимавајте да не почне да врие.
  2. Потоа зголемете ја температурата и горвете уште 2 часа.
  3. Пред послужување промешајте и декорирајте ја чашата по желба.
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Колачиња зелени елки
Кростата од бадеми со мармалад
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Колач со рогач
Благи кифлички со вино
Тробоен куглов
Ролнички со соја, праз и печурки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Највкусни крофни
Штрудлички со јаболко (посно)
Посен колач со јаболки и рум
Обланди со бисквити и чоколадо
Чоколадни урми
Нескафе бомбици
Ролат со урми
Овесни колачиња со цимет и мед
Солени крофни
‘Ржан леб со семки од тиква
Колач со јаболки и бадеми
Крем бомбици
Куглоф со три фила
Овошен колач
Бајадера од урми и кикирики
Колач со млеко од соја
Брз колач со јаболко
Сочен чоколаден колач

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: