Рецепти
Лосос во сос од оцет и копар
Брзо и едноставно предјадење или лесна вечера
ТИП НА РЕЦЕПТ
ВечераТИП НА КУЈНА
Здрава хранаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Лосос чаден(4 Парчиња)
Маслиново масло(5 Супени лажици)
Црвен вински оцет(2 Супени лажици)
Сенф(2 Супени лажици)
Кафеав шеќер(2 Супени лажици)
Копар(1 Китка)
Сол(1 Прстофат)
Бибер(1 Прстофат)
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 15 минути
- Во сад измешајте сенф, оцет и шеќер.
- Постепено додавајте масло и постојано мешајте ја смесата. Потоа додајте го копарот и зачините по вкус (сол и бибер).
- Чадениот лосос ставете го во чинија, полијте и парчињата со подготвениот сос и послужете со парчиња леб и путер.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во