Рецепти
Лосос во сос од оцет и копар Ана Ѓорова

Брзо и едноставно предјадење или лесна вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Лосос чаден(4 Парчиња)

Маслиново масло(5 Супени лажици)

Црвен вински оцет(2 Супени лажици)

Сенф(2 Супени лажици)

Кафеав шеќер(2 Супени лажици)

Копар(1 Китка)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Во сад измешајте сенф, оцет и шеќер.
  2. Постепено додавајте масло и постојано мешајте ја смесата. Потоа додајте го копарот и зачините по вкус (сол и бибер).
  3. Чадениот лосос ставете го во чинија, полијте и парчињата со подготвениот сос и послужете со парчиња леб и путер.
Кесадии со туна
Ориз со печурки
Просо со брокула (посно)
Сикма
Фритата со домат, туна и сирење
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Потпечена блитва со сирење
Палачинки со туна
Октопод со компири и лимон
Кускус со риба
Палачинки со зеленчук
Сендвичи со туна и сос од маслинки
Тарт со тиквички
Плескавици од компири
Сендвичи од палента
Брускети со тиквички
Пикантни брускети
Тиквички со павлака и лук
Палачинки со тиквички
Запиеканка со печурки ( Zapiekanka z pieczarkami )
Кремасто рижото со тиквички
Полнети пиперки со кускус
Кнедли со млеко (Kluski z mlekiem)
Солен колач со зеленчуци
Солен колач од туна
Клуб сендвич
Рижото со домати и маслинки
Вегетаријански тортиљи
Кускус со спанаќ
Киноа со зеленчук

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: