Рецепти
Малиџано грчка салата Ана Ристеска

Традиционално грчко предјадење кое се комбинира со домашно печен леб

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Модар патлиџан(3 )

Свеж магдонос(1 Китка)

Домат(3 )

Кромид(2 Главици)

Свеж сок од лимон(2 Кафени лажици)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Прстофат)

Маслиново масло(4 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Подгответе го модриот патлиџан. Печете го во рерна додека не омекне, од 20 до 45 минути во зависност од големината. Излупетете го и исечкајте го на ситни коцки.
  2. На страна исечкајте ситно една китка магдонос, доматите и кромидот.
  3. Измешајте ги, па прелијте ги со сок од лимон и оставете да си впијат самите состојки околу 10 – 15 минути пред да ја измешате салатата.
  4. Измешајте ги сите заедно во сад, зачинете со сол, маслиново масло и црн пипер.
  5. Пред да се послужи оваа салата треба да се олади во фрижидер најмалку еден час.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: