Рецепти
Малиџано грчка салата Ана Ристеска

Традиционално грчко предјадење кое се комбинира со домашно печен леб

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Модар патлиџан(3 )

Свеж магдонос(1 Китка)

Домат(3 )

Кромид(2 Главици)

Свеж сок од лимон(2 Кафени лажици)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Прстофат)

Маслиново масло(4 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Подгответе го модриот патлиџан. Печете го во рерна додека не омекне, од 20 до 45 минути во зависност од големината. Излупетете го и исечкајте го на ситни коцки.
  2. На страна исечкајте ситно една китка магдонос, доматите и кромидот.
  3. Измешајте ги, па прелијте ги со сок од лимон и оставете да си впијат самите состојки околу 10 – 15 минути пред да ја измешате салатата.
  4. Измешајте ги сите заедно во сад, зачинете со сол, маслиново масло и црн пипер.
  5. Пред да се послужи оваа салата треба да се олади во фрижидер најмалку еден час.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: