Рецепти
Медитеранска киноа салата Ана Ристеска

Сите вкусови на медитеранската кујна во една чинија! Здрава и лесна за правење, оваа медитеранска салата е одличен ручек или вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Киноа снегулки(1/4 Чаша)

Вода(3/4 Чаша)

Црни маслинки(1/2 Чаша)

Црвена бабура(1/2 Чаша)

Црвен кромид(1/4 Чаша)

Сечкан магдонос(1/4 Чаша)

Фета сирење(1/3 Чаша)

Маслиново масло(1 Супена лажица)

Црвен вински оцет(1 Кафена лажица)

Суво оригано(1/2 Кафена лажица)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 20 минути

1. Сварете ја киноата во малку солена вода околу 15-20 минути. Исцедете ја и оставете ја да се олади.

Mediterranean-Quinoa-Salad-1-1

2. Подгответе го преливот со тоа што ќе ги измешате оцетот, маслиновото масло, ориганото, сол и бибер.

Mediterranean-Quinoa-Salad-2-1

3. Во чинија ставете ја киноата заедно со останите исечкани состојки, измешајте се заедно, зачинете со преливот и послужете.

Mediterranean-Quinoa-Salad-1

 

Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Домашен сендвич сладолед
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Смути од јапонски јаболки и круши
Овесни колачиња
Овесни барови со јаворов сируп
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Здраво чоколадно лепче
Чоколадни брауни од тиква
Палачинки од сладок компир
Пудинг од брусница и портокал
Печен лосос со лук и магдонос (посно)
Пица од карфиол
Утринска каша од овес и чиа
Брза пита од тиква
Здрав џем од ѓумбир
Смути со калинки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: