Рецепти
Меки чоколадни бомбици Ана Ристеска

Мало, здраво чоколадно задоволство за разубавување на денот

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Чоколадна гранола(1 Чаша)

Путер од кокос(2 Супени лажици)

Мед(2 Супени лажици)

Морска сол(1 Прстофат)

Бадемово млеко(по потреба )

Какао(2 Супени лажици)

Цимет

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 15 минути.

  1. Ставете ги сите состојки во блендер и блендирајте додека не се добие фина смеса.
  2. Потоа на дланките ставете малку кокосово масло, земете од смесата и формирајте бомбици со големина на орев.
  3. Извајкајте ги бомбиците во какао и чувајте ги во фрижидер.
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Пилешко во павлака
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Салата со праз и сирење
Резанки од палачинки
Ќофтиња од карфиол
Пилешко рижото со грашок
Салата од брокула со прелив од јогурт
Мафини со јајца и зеленчук
Меки чоколадни бомбици
Сикма
Полнети печурки со лук и магдонос
Крап на кромид (посно)
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Птичјо гнездо
Пикантни шпагети со модар патлиџан
Похувани пиперки со туна и ориз
Школки во путер
Овошна салата со мед и ореви
Пржен пинџур
Макарони салата со туна и ленено семе
Колачи со банана и ленено семе
Ќофте од спанаќ
Ориз со ананас
Ледени банани
Снежни конуси од лимон
Здрава каша
Доматна чорба со црвена леќа

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: