Рецепти
Меки чоколадни бомбици Ана Ристеска

Мало, здраво чоколадно задоволство за разубавување на денот

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Чоколадна гранола(1 Чаша)

Путер од кокос(2 Супени лажици)

Мед(2 Супени лажици)

Морска сол(1 Прстофат)

Бадемово млеко(по потреба )

Какао(2 Супени лажици)

Цимет

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 15 минути.

  1. Ставете ги сите состојки во блендер и блендирајте додека не се добие фина смеса.
  2. Потоа на дланките ставете малку кокосово масло, земете од смесата и формирајте бомбици со големина на орев.
  3. Извајкајте ги бомбиците во какао и чувајте ги во фрижидер.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: