Рецепти
Мохито Ана Ѓорова

Ве носиме во Куба со овој летен, освежителен рецепт за алкохолен коктел што ќе го обожавате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свеж сок од лимета(2 Супени лажици)

Шеќер(2 Кафени лажици)

Коцки мраз(кршени 1/2 чаша )

Свежо нане(12 Листови)

Бел рум(60 Милилитри)

Газирана вода(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 10 минути

  1. Во долга, стаклена чаша измешајте ги сокот од зелен лимон и шеќерот додека шеќерот се растопи.
  2. Потоа додајте половина од кршениот мраз. Искршете го на тој начин што ќе ги ставите коцките мраз во пластична кеса, убаво ќе ја затворите и ќе го искршите со дрвен чук за толчење месо. Втор начин: ставете ги коцките мраз во крпа, свиткајте ја крпата и притискајте силно (мавајте) со дрвено сукало.
  3. Листовите нане исечете ги на половинки и ставете ги во чашата.
  4. Внимателно мешајте ги состојките во чашата, па додајте го румот, останатиот кршен мраз и газираната вода.
  5. Повторно полека измешајте, декорирајте со листови нане или со парчиња зелен лимон и послужете.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: