Рецепти
Пастрмка во фолија со зеленчук Ана Ѓорова

Печена риба со мешан зеленчук што приготвена на овој начин е многу вкусна, а едноставна

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Пастрмките се мијат, се чистат и потоа се сечат на парчиња.
  2. Компирите и морковите се мијат, се лупат и потоа се сечат на крукчиња.
  3. За секое лице посебно се подготвува фолија на тој начин што во неа се ставаат неколку парчиња пастрмка, малку брокула, малку сечкани моркови и сечкани компири.
  4. Потоа рибата и зеленчукот се зачинуваат со сол, вегета, оригано, рузмарин и босилек, па се посипуваат со маслиново масло и секое пакетче добро се затвора.
  5. Така завитканите риби се печат во загреана рерна на 220 степени, околу 20-25 минути, потоа се сервираат.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: