Рецепти
Печен крцкав компир Ана Ѓорова

Овој рецепт може да го подготвите како вкусен прилог со месо или друго јадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(700 Грама)

Маслиново масло(2 Супени лажици)

Свеж сок од лимон(2 Кафени лажици)

Лук во прав(2 Кафени лажици)

Суво оригано(1 Кафена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Секој компир исечете го на 8 парчиња.
  2. Во поголем сад измешајте го сокот од лимон, маслиновото масло, ориганото, биберот, солта и лукот.
  3. Потоа додајте ги компирите во истиот сад и убаво промешајте.
  4. Подредете ги компирите во тава за печење која е претходно премачкана со маслиново масло и печете на 200 степени 45 минути.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: