Рецепти
Печен крцкав компир
Овој рецепт може да го подготвите како вкусен прилог со месо или друго јадење
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Здрава хранаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Компир(700 Грама)
Маслиново масло(2 Супени лажици)
Свеж сок од лимон(2 Кафени лажици)
Лук во прав(2 Кафени лажици)
Суво оригано(1 Кафена лажица)
Сол(1 Кафена лажица)
Бибер(1 Кафена лажица)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути
- Секој компир исечете го на 8 парчиња.
- Во поголем сад измешајте го сокот од лимон, маслиновото масло, ориганото, биберот, солта и лукот.
- Потоа додајте ги компирите во истиот сад и убаво промешајте.
- Подредете ги компирите во тава за печење која е претходно премачкана со маслиново масло и печете на 200 степени 45 минути.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во