Рецепти
Печен крцкав компир Ана Ѓорова

Овој рецепт може да го подготвите како вкусен прилог со месо или друго јадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(700 Грама)

Маслиново масло(2 Супени лажици)

Свеж сок од лимон(2 Кафени лажици)

Лук во прав(2 Кафени лажици)

Суво оригано(1 Кафена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Секој компир исечете го на 8 парчиња.
  2. Во поголем сад измешајте го сокот од лимон, маслиновото масло, ориганото, биберот, солта и лукот.
  3. Потоа додајте ги компирите во истиот сад и убаво промешајте.
  4. Подредете ги компирите во тава за печење која е претходно премачкана со маслиново масло и печете на 200 степени 45 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: