Рецепти

Печен лосос со лук и магдонос (посно)
Лесен, здрав и посен ручек. Послужете го со варен зеленчук или друг гарнир по желба.
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Здрава хранаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути
- На лососот му се вади кожата ако има (од едната страна).
- Лукот и магдоносот се сечкаат многу ситно.
- Во огноотпорен сад се става масло, потоа се става рибата, па повторно се премачкува со масло и се зачинува од двете страни.
- Се додава исечканиот лук, се наросува со рузмарин и со сечкан магдонос и се распоредуваат убаво низ целиот сад.
- Огноотпорниот сад се става во загреана рерна на 200 степени и лососот се пече 40-60 минути.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во