Рецепти
Печено јаболко Ана Ристеска

Може да додадете крем од карамела или сладолед по желба

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јаболко(4 )

Кафеав шеќер(40 Грама)

Ванилин шеќер(20 Грама)

Цимет(2 Кафени лажици)

Несолен путер(40 Грама)

Вода(100 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Јаболката измијте ги, избришете ги и издлабете им ја средината, а потоа ставете ги во намастен огноотпорен сад.
  2. Во средината на секое јаболко ставете кафеав шеќер, ванилин шеќер и цимет.
  3. Прелијте ги со стопениот путер, прелијте ги со вода (само на дното) и печете ги околу 30 минути во рерна загреана на 200°C.
  4. Печените јаболка послужете ги прелиени со сосот во кој се печеле.
Јафа бомбици
Банана лепче
Банана залчиња
Ванила бомбици
Шеќерни прженки
Овесни барови со јаворов сируп
Суви колачи со лешници
Енергетски залчиња од тиква
Лепчиња со лук и магдонос
Чоколадни бомбици со авокадо
Здрав џем од ѓумбир
Шеќерни јаболки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Сир тостерки
Мини переци
Чоколадни бомбици со суво овошје и јатки
Цимет ролнички со бадеми
Овесни колачиња со цимет и мед
Крекери со сирење и ким
Овесни бомбици со јатки
Домашен крем од кикирики
Паштета од хељда
Бајадера од урми и кикирики
Кралска паштета
Прелив од боровинки
Непечени чоколадни коцки со суво овошје
Пире од карфиол
Бомбици со индиски ореви
Тахини (сос од сусам)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: