Рецепти
Пилешка салата со компир Ана Ристеска

Едноставна салата за секаква пригода

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки гради(1 Парче)

Компир(6 )

Зелена пиперка(1 )

Свежи шампињони(150 Грама)

Пченка(3 Супени лажици)

Лук(1 Главица)

Мајонез(100 Грама)

Павлака(1 Супена лажица)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Белото месо обарете го и исечкајте го на коцки. Пиперката исечете ја на ленти, а лукот ситно исечкајте го.
  2. Компирот сварете го со лушпа, па излупете го и исечете го на коцки.
  3. Печурките исечете ги на коцки, па пропржете ги на малку масло и оставете ги да се изладат.
  4. Во подлабок сад соединете ги пилешкото, компирот, печурките, пченката, лукот, мајонезот и павлаката. Посолете, зачинете со бибер и добро промешајте.
  5. Салатата ставете ја во фрижидер добро да се излади, а потоа сервирајте во чиничиња.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: