Рецепти
Пиперки со туна (хроно) Ана Ристеска

Вкусна здрава и лесна вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Пресечете ги пиперките на половина и исчистете ги семките. Изрендајте ја и посолете ја тиквичката и оставете 10 минути да пушти сок, па исцедете.
  2. Исечете го кромидот на кругови и пржете го на малку масло. Додајте ги сечканиот лук и изренданата тиквичка. Динстајте додека испари вишокот на течност. Посолете по вкус. На крај додајте ја туната и промешајте.
  3. Наредете ги пипеките на плех за печење и наполнете ги со приготвената смеса. Посипете со сечкан магдонос и ставете во загреана рерна. Печете на 200 степени околу 20 минути.
Кесадии со туна
Ориз со печурки
Просо со брокула (посно)
Сикма
Фритата со домат, туна и сирење
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Потпечена блитва со сирење
Палачинки со туна
Октопод со компири и лимон
Кускус со риба
Палачинки со зеленчук
Сендвичи со туна и сос од маслинки
Тарт со тиквички
Плескавици од компири
Сендвичи од палента
Брускети со тиквички
Пикантни брускети
Тиквички со павлака и лук
Палачинки со тиквички
Запиеканка со печурки ( Zapiekanka z pieczarkami )
Кремасто рижото со тиквички
Полнети пиперки со кускус
Кнедли со млеко (Kluski z mlekiem)
Солен колач со зеленчуци
Солен колач од туна
Клуб сендвич
Рижото со домати и маслинки
Вегетаријански тортиљи
Кускус со спанаќ
Киноа со зеленчук

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: