Рецепти
Пиперки со туна (хроно) Ана Ристеска

Вкусна здрава и лесна вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Пресечете ги пиперките на половина и исчистете ги семките. Изрендајте ја и посолете ја тиквичката и оставете 10 минути да пушти сок, па исцедете.
  2. Исечете го кромидот на кругови и пржете го на малку масло. Додајте ги сечканиот лук и изренданата тиквичка. Динстајте додека испари вишокот на течност. Посолете по вкус. На крај додајте ја туната и промешајте.
  3. Наредете ги пипеките на плех за печење и наполнете ги со приготвената смеса. Посипете со сечкан магдонос и ставете во загреана рерна. Печете на 200 степени околу 20 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: