Рецепти
Пита од банани со карамела Ана Ристеска

Лесна пита од банани со богат карамел фил

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(1 Чаша)

Путер(100 Грама)

Мед(1 Супена лажица)

Млеко(1/2 Чаша)

Сечкани ореви(1/3 Чаша)

Банана(2 )

Шлаг крем ванила(1 Пакување)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 90 минути

  1. Брашното измешајте го со путерот (70 г) во поголем сад. Добро протријте ја смесата помеѓу прстите да добиете тесто со ронки.
  2. Додајте 2 лажици вода и замесете цврсто тесто, додавајќи уште вода доколку е потребно. Расукајте го.
  3. Намастете тава со дијаметар од 20 цм и на него ставете го тестото. Завиткајте го во фолија и оставете го во фрижидер 30 минути.
  4. Потоа прекријте го тестото со масна хартија и сув грав и печете го на 180 степени 10 минути.
  5. Отстранете го гравот и харијата и печете го тестото уште 15 минути. Осатвете го да се олади.
  6. Измешајте го путерот (30 г) со медот и млекото. Мешајте ги на тивок оган се додека не добиете фина смеса. Додајте ги исечканите ореви.
  7. Бананите исечте ги на крукчиња и распоредете ги врз тестото. Полијте ги со подготвената смеса со мед. Печете ги 15 минути.
  8. Кремот од ванила подгответе го според инструкциите и со него декорирајте ја површината на питата. Оставете ја да се олади и сервирајте ја.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: