Рецепти
Полнети домати со туна
Креативна салата од домати, погодна за прослави, посебни пригоди или едноставно кога сакате да ги воодушевите гостите со малку разновидност на трпезата
ТИП НА РЕЦЕПТ
СалатиТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Домат(4 )
Туна во конзерва(300 Грама)
Кромид(1 Главица)
Јајце(2 )
Рендан пармезан(100 Грама)
Сечкан магдонос(1 Китка)
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути
- На доматите им го отсекуваме горниот дел и ги длабиме за полнење.
- Во сад ги ставаме ситно исечканиот кромид, туната и ситно исечканиот магдонос (состојките можете да ги изблендирате).
- Јајцата ги вариме, ги сечкаме на ситно и ги додаваме во смесата со туна. Наросуваме со пармезанот и сè убаво промешуваме. По желба додаваме сол и бибер.
- Со вака подготвената смеса со лажица ги полниме претходно издлабените домати, ги редиме на чинија за сервирање, наросуваме пармезан, декорираме со гранчиња магдонос или копар и послужуваме.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во