Рецепти
Полнети домати со туна Ана Ѓорова

Креативна салата од домати, погодна за прослави, посебни пригоди или едноставно кога сакате да ги воодушевите гостите со малку разновидност на трпезата

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Домат(4 )

Туна во конзерва(300 Грама)

Кромид(1 Главица)

Јајце(2 )

Рендан пармезан(100 Грама)

Сечкан магдонос(1 Китка)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. На доматите им го отсекуваме горниот дел и ги длабиме за полнење.
  2. Во сад ги ставаме ситно исечканиот кромид, туната и ситно исечканиот магдонос (состојките можете да ги изблендирате).
  3. Јајцата ги вариме, ги сечкаме на ситно и ги додаваме во смесата со туна. Наросуваме со пармезанот и сè убаво промешуваме. По желба додаваме сол и бибер.
  4. Со вака подготвената смеса со лажица ги полниме претходно издлабените домати, ги редиме на чинија за сервирање, наросуваме пармезан, декорираме со гранчиња магдонос или копар и послужуваме.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: