Рецепти
Полнети јајца Ана Ристеска

Американски специјалитет

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(10 )

Кајмак(5 Кафени лажици)

Павлака(200 Милилитри)

Свеж магдонос(1 Китка)

Путер(1 Супена лажица)

Лебни трошки(2 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Земете 10 варени јајца и пресечете ги на половина.
  2. Извадете ја жолчката и ставете ја во посебен сад. Во садот додајте 5 лажици кајмак и ситно исечкан магданос.
  3. Добро измешајте ја смесата и со истата пополнете ја средината на белката.
  4. Во тава ставете путер на дното, додајте ги полнетите белки и прелијте ги со кисела павлака.
  5. На крај додајте лебни трошки над павлаката и оставете да се пече во рерна околу 10 минути.
    Се сервираат ладни.
Чоколадни палачинки
Колач од моркови со крем
Чоколаден брауни колач со малини
Леб од тиква
Фаџ со суви смокви
Колачиња со ѓумбир и чоколадо
Вегански чизкејк со боровинки
Тарт со круши и малини
Американски овесни палачинки
Мохито со лубеница
Мохито со ананас
Мохито со малини
Чизкејк со лубеница
Нутела мафини
Палачинки со лимон и афион
Торта од лимон и боровници
Чизкејк со цреши
Каипироска коктел со јагоди
Мус од јагоди
Мини чизкејк со јогурт
Пилешки ражничи на хавајски начин
Пинаколада
Орео милкшејк
Куба либре коктел
Браунис со орео колачи
Мохито
Американски палачинки во сос од јагоди
Колачи на стапче
Чоколаден фаџ
Американски палачинки со овошје

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: