Рецепти
Полнети јајца
Американски специјалитет
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
Американска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Јајце(10 )
Кајмак(5 Кафени лажици)
Павлака(200 Милилитри)
Свеж магдонос(1 Китка)
Путер(1 Супена лажица)
Лебни трошки(2 Кафени лажици)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути
- Земете 10 варени јајца и пресечете ги на половина.
- Извадете ја жолчката и ставете ја во посебен сад. Во садот додајте 5 лажици кајмак и ситно исечкан магданос.
- Добро измешајте ја смесата и со истата пополнете ја средината на белката.
- Во тава ставете путер на дното, додајте ги полнетите белки и прелијте ги со кисела павлака.
- На крај додајте лебни трошки над павлаката и оставете да се пече во рерна околу 10 минути.
Се сервираат ладни.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во