Рецепти
Полнети јајца Ана Ристеска

Американски специјалитет

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(10 )

Кајмак(5 Кафени лажици)

Павлака(200 Милилитри)

Свеж магдонос(1 Китка)

Путер(1 Супена лажица)

Лебни трошки(2 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Земете 10 варени јајца и пресечете ги на половина.
  2. Извадете ја жолчката и ставете ја во посебен сад. Во садот додајте 5 лажици кајмак и ситно исечкан магданос.
  3. Добро измешајте ја смесата и со истата пополнете ја средината на белката.
  4. Во тава ставете путер на дното, додајте ги полнетите белки и прелијте ги со кисела павлака.
  5. На крај додајте лебни трошки над павлаката и оставете да се пече во рерна околу 10 минути.
    Се сервираат ладни.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: