Рецепти
Рибја чорба со икра Ана Ѓорова

Здрава чорба од риба и зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Крап(400 Грама)

Икри од крап(200 Грама)

Праз(2 )

Морков(2 поголеми )

Брокула(100 Грама)

Карфиол(100 Грама)

Магдонос(1 Китка)

Лук(1 Главица)

Ловоров лист(2 )

Бибер(во зрно и мелен )

Сол

Вегета

Масло(200 Милилитри)

Брашно(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Рибата исчистете ја, измијте ја и потоа ставете ја да се вари. Откако ќе се свари исчистете ја од коските.
  2. Излупете ги морковите и изрендајте ги, празот ситно исечкајте го, па заедно ставете ги во тенџере и динстајте ги со малку масло и малку вода.
  3. Откако убаво ќе се издинстаат, додајте 1 лажица брашно, промешајте и додајте уште вода.
  4. Потоа во тенџерето додајте ги исчистената риба, икрата, брокулата исцепкана на цветчиња, карфиолот исто така исцепкан на цветчиња, иситнетиот лук, ловоровиот лист, бибер во зрно и малку мелен црн пипер, сол и вегета и оставете да се вари.
  5. Откако чорбата ќе зоврие, оставете уште малку да се вари на тивко додека состојките убаво се сварат, потоа додајте го ситно сечканиот магдонос и послужете ја чорбата топла.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: