Рецепти
Салата од диња и пршута Ана Ѓорова

Креативна летна салата од диња со слатко-солен вкус кој нема да Ве остави рамнодушни!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Диња(1 )

Моцарела сирење(200 Грама)

Пршута(10 Парчиња)

Свеж босилек(1/4 Чаша)

Свежо нане(1/4 Чаша)

Маслиново масло(3 Супени лажици)

Мед(1 Супена лажица)

Балсамико оцет(1 Супена лажица)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Преполовете ја дињата, извадете ги семките и со кружна лажица за сладолед оформете топчиња од диња и ставете ги во поголем сад.
  2. Додајте ја исечканата моцарела и парчињата пршута.
  3. Ситно исечкајте ги босилекот и нането и наросете врз салатата.
  4. Во друг сад измешајте маслиново масло, мед, балсамико, сол и мелен црн пипер. Полијте ја салатата со добиениот прелив, а потоа по желба додајте свежи лисја босилек и нане.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: