Рецепти
Салата од диња и пршута Ана Ѓорова

Креативна летна салата од диња со слатко-солен вкус кој нема да Ве остави рамнодушни!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Диња(1 )

Моцарела сирење(200 Грама)

Пршута(10 Парчиња)

Свеж босилек(1/4 Чаша)

Свежо нане(1/4 Чаша)

Маслиново масло(3 Супени лажици)

Мед(1 Супена лажица)

Балсамико оцет(1 Супена лажица)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Преполовете ја дињата, извадете ги семките и со кружна лажица за сладолед оформете топчиња од диња и ставете ги во поголем сад.
  2. Додајте ја исечканата моцарела и парчињата пршута.
  3. Ситно исечкајте ги босилекот и нането и наросете врз салатата.
  4. Во друг сад измешајте маслиново масло, мед, балсамико, сол и мелен црн пипер. Полијте ја салатата со добиениот прелив, а потоа по желба додајте свежи лисја босилек и нане.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: