Рецепти
Салата од диња и пршута Ана Ѓорова

Креативна летна салата од диња со слатко-солен вкус кој нема да Ве остави рамнодушни!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Диња(1 )

Моцарела сирење(200 Грама)

Пршута(10 Парчиња)

Свеж босилек(1/4 Чаша)

Свежо нане(1/4 Чаша)

Маслиново масло(3 Супени лажици)

Мед(1 Супена лажица)

Балсамико оцет(1 Супена лажица)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Преполовете ја дињата, извадете ги семките и со кружна лажица за сладолед оформете топчиња од диња и ставете ги во поголем сад.
  2. Додајте ја исечканата моцарела и парчињата пршута.
  3. Ситно исечкајте ги босилекот и нането и наросете врз салатата.
  4. Во друг сад измешајте маслиново масло, мед, балсамико, сол и мелен црн пипер. Полијте ја салатата со добиениот прелив, а потоа по желба додајте свежи лисја босилек и нане.
Банана залчиња
Дроб во кошулица
Овесни барови со јаворов сируп
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Посна сарма со праз и шампињони
Филе Велингтон
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Ролат со цимет и суво грозје
Чоколадни бомбици со авокадо
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Пита со јајца и кајмак
Печен ролат од свинско каре
Торта со печурки
Полнети телешки шницли
Крокети од полнети јајца
Банана бомбици со гранола
Солен колач праз и сирење
Домашен крем од кикирики
Лажни лазањи со зелка и колбаси
Кифли со виршла и кашкавал
Романски качамак
Чоколадни коцки со црн грав
Вегетаријански лазањи
Солена пита со маслинки
Полнет леб
Печена скуша (посно)
Тава пилешко со бешамел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: