Рецепти
Баба гануш (хроно) Ана Ѓорова

Посен рецепт за намаз од Блискиот Исток со модри патлиџани и таан. Деликатесен и здрав оброк кој може да претставува и предјадење.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Модрите патлиџани се печат целите, нелупени во рерна додека поцрни кожата.
  2. Во алуминиумска фолија се става главицата лук, се попрскува со маслиново масло, сол и бибер, се витка и се става заедно со модрите патлиџани во рерна.
  3. Модрите патлиџани се ладат во ладна вода, се лупат, се сечат на мали парчиња, им се отстранува дел од семките за да не биде многу горчлива салатата.
  4. Лукот се вади од алуминиуската фолија и се истиснува во сад. Во садот се додаваат парчињата модар патлиџан, таан, исцеден сок од половина лимон, маслиново масло, сув магдонос, сол и бибер. Се пасира со миксер.
  5. Во пасираната смеса се додава павлаката и салатата се сервира.
Пилешко со брокули и соја сос
Пикантно пилешко во слатко-кисел сос
Полнети ролнички со месо и зеленчук
Филипински лумпии
Пилешко на индиски начин
Пилешки крилца со сусам
Оризова каша
Пилешко со нудлс
Харусаме со свинско месо
Корејска чорба со тофу
Палачинки со млад кромид
Суши Нори
Кинеско свинско со ананас
Салата од печен наут со кељ
Кинески погачки (посно)
Чанамасала
Златно млеко
Зелка салата со сусам и ѓумбир
Говедско месо на монголски начин
Ориз со печурки
Пападичад
Малајтика
Пржено пилешко со киви
Теријаки сос
Тајландска супа од кокос и пилешко месо
Свинско филе на индонезиски начин
Баба гануш (хроно)
Индиски леб
Пудинг од моркови
Слатко-кисели пилешки топчиња

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: