Рецепти
Салата од наут и карфиол
Здрава салата од наут, варен карфиол и праз која може да замени цел оброк
ТИП НА РЕЦЕПТ
СалатиТИП НА КУЈНА
ВегетаријанскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
1 лицеВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Наут(200 грама од конзерва )
Карфиол(100 Грама)
Праз(30 Грама)
Масло(1 Супена лажица)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути
- Празот исчистете го и исечкајте го на тенки крукчиња. Карфиолот поделете го на цветови и варете го на пареа заедно со празот (или целер), околу 10 минути, па оставете ги да се оладат.
- Наутот исцедете го од конзервата и ставете го во еден сад. Покријте го со карфиолот, празот и исечканиот магдонос.
- Измешајте ги маслото и оцетот со малку сол и бибер. Со оваа смеса прелијте ја салатата и сервирајте ја со леб.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во