Рецепти
Салата од наут и карфиол Ана Ѓорова

Здрава салата од наут, варен карфиол и праз која може да замени цел оброк

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Наут(200 грама од конзерва )

Карфиол(100 Грама)

Праз(30 Грама)

Магдонос

Оцет

Масло(1 Супена лажица)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Празот исчистете го и исечкајте го на тенки крукчиња. Карфиолот поделете го на цветови и варете го на пареа заедно со празот (или целер), околу 10 минути, па оставете ги да се оладат.
  2. Наутот исцедете го од конзервата и ставете го во еден сад. Покријте го со карфиолот, празот и исечканиот магдонос.
  3. Измешајте ги маслото и оцетот со малку сол и бибер. Со оваа смеса прелијте ја салатата и сервирајте ја со леб.
Салата со соја и шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Малиџано салата
Салата со праз и сирење
Салата со карфиол и маслинки
Салата со компири и туна
Посна руска салата
Брза салата од брокула
Салата со урда и праз
Кинеска салата
Бела салата
Салата со туна и грашок
Крем салата од печени пиперки и фета
Крем салата со пиперки и пршута
Салата од брокула со прелив од јогурт
Крем салата од пиперки и модри патлиџани
Макарони салата со горгонзола
Свечена слоевита салата
Салата од пченка
Салата со јајца, грашак и месо
Салата со спанаќ, туна и јајца
Салата од леќа и пченица
Макало од кисело млеко
Медитеранска паста салата
Крем салата со сирење и шампињони
Ориз салата со павлака
Крем салата со модри патлиџани
Бела салата
Салата од зелка и целер

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: