Рецепти
Салата од целер со ореви Ана Ѓорова

Оваа салата е највкусна кога ќе отстои 24 часа

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Целер(500 Грама)

Оцет(2 Супени лажици)

Шеќер(1 Кафена лажица)

Кромид(1 Главица)

Маслиново масло(3 Супени лажици)

Лимон(1/2 )

Сечкани ореви(20 Грама)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Коренот од целер излупете го и исечкајте го на парчиња.
  2. Во лонец ставете вода, додајте го оцетот и шеќерот и кога водата ќе зоврие додајте го целерот и варете го околу 20 минути.
  3. Целерот извадете го од вода, наредете го во чинија, посипете го со сечкан кромид, додајте сол и бибер.
  4. Во посебен сад помешајте масло, сок од лимон и малку вода во која што се варел целерот. Со таа мешавина прелејте го целерот. Пред да ја сервирате салатата, посипете ја со сечкани ореви.
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Пилешко во павлака
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Салата со праз и сирење
Резанки од палачинки
Ќофтиња од карфиол
Пилешко рижото со грашок
Салата од брокула со прелив од јогурт
Мафини со јајца и зеленчук
Меки чоколадни бомбици
Сикма
Полнети печурки со лук и магдонос
Крап на кромид (посно)
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Птичјо гнездо
Пикантни шпагети со модар патлиџан
Похувани пиперки со туна и ориз
Школки во путер
Овошна салата со мед и ореви
Пржен пинџур
Макарони салата со туна и ленено семе
Колачи со банана и ленено семе
Ќофте од спанаќ
Ориз со ананас
Ледени банани
Снежни конуси од лимон
Здрава каша
Доматна чорба со црвена леќа

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: