Рецепти
Салата од цвекло и рен (посно) Ана Ѓорова

Цвеклото и ренот претставуваат добитна благотворна комбинација, а во оваа салата се вкусни толку колку што се здрави

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Цвекло(500 Грама)

Рен

Ким(1 Кафена лажица)

Шеќер(0.5 Кафена лажица)

Сол(1 Прстофат)

Масло(1-2 Супени лажици)

Оцет(1-2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Свежото цвекло се сечка на што поситно и се става во тенџере со вода да се вари.
  2. Кога ќе омекне, се цеди и се остава да се олади.
  3. Во тегла со средна големина се става ред од свареното цвекло, сол, 1-2 лажици рендан рен и 1-2 лажици масло. Повторете ја постапката додека не се наполни теглата некаде повеќе од половина. На крај ставете 1 лажичка ким, шеќер и прелијте со 1-2 супени лажици оцет. Затворете ја теглата и оставете да отстои 24 часа.
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Пилешко во павлака
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Салата со праз и сирење
Резанки од палачинки
Ќофтиња од карфиол
Пилешко рижото со грашок
Салата од брокула со прелив од јогурт
Мафини со јајца и зеленчук
Меки чоколадни бомбици
Сикма
Полнети печурки со лук и магдонос
Крап на кромид (посно)
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Птичјо гнездо
Пикантни шпагети со модар патлиџан
Похувани пиперки со туна и ориз
Школки во путер
Овошна салата со мед и ореви
Пржен пинџур
Макарони салата со туна и ленено семе
Колачи со банана и ленено семе
Ќофте од спанаќ
Ориз со ананас
Ледени банани
Снежни конуси од лимон
Здрава каша
Доматна чорба со црвена леќа

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: