Рецепти
Салата од цвекло и рен (посно) Ана Ѓорова

Цвеклото и ренот претставуваат добитна благотворна комбинација, а во оваа салата се вкусни толку колку што се здрави

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Цвекло(500 Грама)

Рен

Ким(1 Кафена лажица)

Шеќер(0.5 Кафена лажица)

Сол(1 Прстофат)

Масло(1-2 Супени лажици)

Оцет(1-2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Свежото цвекло се сечка на што поситно и се става во тенџере со вода да се вари.
  2. Кога ќе омекне, се цеди и се остава да се олади.
  3. Во тегла со средна големина се става ред од свареното цвекло, сол, 1-2 лажици рендан рен и 1-2 лажици масло. Повторете ја постапката додека не се наполни теглата некаде повеќе од половина. На крај ставете 1 лажичка ким, шеќер и прелијте со 1-2 супени лажици оцет. Затворете ја теглата и оставете да отстои 24 часа.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: