Рецепти
Салата од цвекло и рен (посно)
Цвеклото и ренот претставуваат добитна благотворна комбинација, а во оваа салата се вкусни толку колку што се здрави
ТИП НА РЕЦЕПТ
СалатиТИП НА КУЈНА
Здрава хранаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
3 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Цвекло(500 Грама)
Ким(1 Кафена лажица)
Шеќер(0.5 Кафена лажица)
Сол(1 Прстофат)
Масло(1-2 Супени лажици)
Оцет(1-2 Супени лажици)
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 15 минути
- Свежото цвекло се сечка на што поситно и се става во тенџере со вода да се вари.
- Кога ќе омекне, се цеди и се остава да се олади.
- Во тегла со средна големина се става ред од свареното цвекло, сол, 1-2 лажици рендан рен и 1-2 лажици масло. Повторете ја постапката додека не се наполни теглата некаде повеќе од половина. На крај ставете 1 лажичка ким, шеќер и прелијте со 1-2 супени лажици оцет. Затворете ја теглата и оставете да отстои 24 часа.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во