Рецепти

Салата со компир и кисели краставички
Овој рецепт потекнува од традиционалната германска кујна
ТИП НА РЕЦЕПТ
СалатиТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Компир(10 )
Кромид(1 Главица)
Оцет(2 Супени лажици)
Вода(1 Супена лажица)
Маслиново масло(3 Супени лажици)
Сол(1 Кафена лажица)
Бибер(1 Кафена лажица)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути
- Добро исчистените компири се варат во солена вода. Кога ќе бидат готови оставете ги да се изладат, излупете ги и исечете ги на парчиња.
- Останатите состојки се ставаат во блендерот и се мелат.
- Со добиениот прелив, се прелива компирот и се оставаат барем 2 часа на собна температура за да впие компирот од преливот. Оваа салата се служи ладна.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во