Рецепти
Салата со макарони, сланина и зеленчук Ана Ѓорова

Вкусна и гурманска салата што може да ја подготвите за прилог со месо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Макарони(ситни 250 грама )

Пченка во конзерва(250 Грама)

Димена сланина(250 Грама)

Кашкавал(250 Грама)

Црвена пиперка(1 )

Зелена пиперка(1 )

Краставица(1 свежа или 3-4 кисели )

Кисела павлака(200 Милилитри)

Мајонез(100 Милилитри)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Макароните сварете ги во зовриена и посолена вода, па откако ќе се сварат, исплакнете ги со ладна вода и исцедете ги.
  2. Пченката исцедете ја од течноста.
  3. Преостанатите состојки ситно исечкајте ги.
  4. Краставицата се цеди од течноста што ќе ја пушти – се витка во завиткана крпа, па се додава во макароните.
  5. Павлаката и мајонезот се мешаат и се зачинува со бибер.
  6. Во садот со макарони се додаваат сите состојки, се посолува, па се додава павлаката со мајонезот.
  7. Салатата убаво измешајте ја и ставете ја во фрижидер да се олади пред да ја послужите.

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: