Рецепти
Салата со млади тиквички и павлака Ана Ѓорова

Свежа салата што претставува одлично мезе со аперитив

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тиквичка(5-6 )

Павлака(700 Милилитри)

Лук(2 Главици)

Бибер

Суво оригано(или копар )

Оцет

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Тиквичките се лупат и се сечат на тркалца. Се пржат во загреано масло да заруменат, а потоа се ставаат во еден сад.
  2. Во друг сад се реди еден дел од пржените тиквички, потоа се става малку сол, па се става од ситно сечканиот лук, потоа се попрскува со оцет.
  3. Постапката со редење се повторува додека има тиквички. Потоа се оставаат да впијат еден час за убаво да впијат од течноста.
  4. Во сад за салата се истура павлаката и внатре се ставаат тиквичките, исцедени од течноста со оцетот.
  5. Се зачинува со оригано и бибер по вкус, се меша и се послужува.
Салата со соја и шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Малиџано салата
Салата со праз и сирење
Салата со карфиол и маслинки
Салата со компири и туна
Посна руска салата
Брза салата од брокула
Салата со урда и праз
Кинеска салата
Бела салата
Салата со туна и грашок
Крем салата од печени пиперки и фета
Крем салата со пиперки и пршута
Салата од брокула со прелив од јогурт
Крем салата од пиперки и модри патлиџани
Макарони салата со горгонзола
Свечена слоевита салата
Салата од пченка
Салата со јајца, грашак и месо
Салата со спанаќ, туна и јајца
Салата од леќа и пченица
Макало од кисело млеко
Медитеранска паста салата
Крем салата со сирење и шампињони
Ориз салата со павлака
Крем салата со модри патлиџани
Бела салата
Салата од зелка и целер

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: