Рецепти
Салата со ролати од пилешко Ана Ѓорова

Свежа зелена салата со пржени пилешки ролати што може да ја послужите и како главен оброк

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Рукола(250 Грама)

Авокадо(1 )

Пилешки гради(12 мали парчиња )

Сенф(1 Супена лажица)

Пршута(100 Грама)

Бело вино(1/2 Децилитар)

Масло(6 Супени лажици)

Лимон(1 )

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Премачкајте ги парчињата пилешко месо со сенф. Наредете ги со тенки парчиња пршута и завиткајте ги во ролат.
  2. Потоа пржете ги во тава со малку масло, полијте ги со виното, зачинете со сол и бибер и варете ги поклопени 15 минути.
  3. Измешајте го останатото масло со сокот од половина мал лимон, сол и бибер. Исечкајте ја руколата и измешајте ја со исечканото авокадо. Наместо рукола, може и марула. Зачинете ја со сосот.
  4. Салатата сервирајте ја со ролатите и гарнирајте ја со парчињата лимон.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: