Рецепти
Шуба салата Ана Ѓорова

Рецепт за слоевита салата од риба и зеленчук со потекло од Русија што е одлична за мезе

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Излупете ги компирот и морковите.
  2. Потоа сварете ги во солена зовриена вода околу 10 минути морковите, а компирот 30 минути.
  3. Морковите изрендајте ги, компирите и свежото цвекло исечете ги на коцкички.
  4. Кромидот исечете го на ленти.
  5. Во сад со кружен пречник ставете ги најпрвин филетите од риба, потоа компирите и морковите, па мајонезот.
  6. Одозгора ставете кромид, па завршете со цвеклото.
  7. Пречникот извадете го внимателно и декорирајте ја салатата по желба пред послужување.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: