Рецепти
Шуба салата Ана Ѓорова

Рецепт за слоевита салата од риба и зеленчук со потекло од Русија што е одлична за мезе

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Излупете ги компирот и морковите.
  2. Потоа сварете ги во солена зовриена вода околу 10 минути морковите, а компирот 30 минути.
  3. Морковите изрендајте ги, компирите и свежото цвекло исечете ги на коцкички.
  4. Кромидот исечете го на ленти.
  5. Во сад со кружен пречник ставете ги најпрвин филетите од риба, потоа компирите и морковите, па мајонезот.
  6. Одозгора ставете кромид, па завршете со цвеклото.
  7. Пречникот извадете го внимателно и декорирајте ја салатата по желба пред послужување.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: