Рецепти
Шуба салата Ана Ѓорова

Рецепт за слоевита салата од риба и зеленчук со потекло од Русија што е одлична за мезе

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Излупете ги компирот и морковите.
  2. Потоа сварете ги во солена зовриена вода околу 10 минути морковите, а компирот 30 минути.
  3. Морковите изрендајте ги, компирите и свежото цвекло исечете ги на коцкички.
  4. Кромидот исечете го на ленти.
  5. Во сад со кружен пречник ставете ги најпрвин филетите од риба, потоа компирите и морковите, па мајонезот.
  6. Одозгора ставете кромид, па завршете со цвеклото.
  7. Пречникот извадете го внимателно и декорирајте ја салатата по желба пред послужување.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: