Рецепти
Смути од кељ и кокос Ана Ѓорова

Кељот содржи витамин Б кој е добар за здравјето на срцето, исто така е богат извор на витамини А, Ц, Е и К и е богат со антиоксиданси кои го одржуваат човековото здравје

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кокосово млеко(250 Грама)

Сок од ананас(1/4 Чаша)

Јаболко(1 )

Кељ(неколку листови )

Кокосови снегулки

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 10 минути

  1. Кељот измијте го и исечкајте го, а јаболкото излупете го и извадете му ги семките.
  2. Ставете ги во блендер со кокосовото млеко и сокот од ананас (може и вода наместо сок или свежи, исечкани парчиња ананас) и добро измиксирајте.
  3. Украсете со кокосови снегулки и сервирајте.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: