Рецепти
Смути од кељ и кокос Ана Ѓорова

Кељот содржи витамин Б кој е добар за здравјето на срцето, исто така е богат извор на витамини А, Ц, Е и К и е богат со антиоксиданси кои го одржуваат човековото здравје

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кокосово млеко(250 Грама)

Сок од ананас(1/4 Чаша)

Јаболко(1 )

Кељ(неколку листови )

Кокосови снегулки

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 10 минути

  1. Кељот измијте го и исечкајте го, а јаболкото излупете го и извадете му ги семките.
  2. Ставете ги во блендер со кокосовото млеко и сокот од ананас (може и вода наместо сок или свежи, исечкани парчиња ананас) и добро измиксирајте.
  3. Украсете со кокосови снегулки и сервирајте.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: