Рецепти
Сос Кимикури
Одлично оди со црвено месо и со бифтек на скара. Добар апетит!
ТИП НА РЕЦЕПТ
УжинаТИП НА КУЈНА
Американска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Свеж магдонос(1 Китка)
Коријандер(1 Китка)
Лук(6 Чешниња)
Маслиново масло(3/4 Чаша)
Свеж сок од лимон(1/4 Чаша)
Сол(1 Кафена лажица)
Бибер(1/2 Кафена лажица)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 5 минути
- Измијте ги, исушете ги и извадете им ги дршките на магдоносот и коријандерот.
- Во блендер додајте ги магдоносот, коријандерот и излупениот и исечкан лук. Блендирајте додека смесата се соедини.
- Потоа додајте го исцедениот сок од лимон и зачинете со сол и бибер.
- Повторно кратко изблендирајте, додајте маслиново масло и измешајте.
- Сосот сервирајте го веднаш, или ставете го во пластичен сад во фрижидер.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во