Рецепти
Сос Кимикури Ана Ѓорова

Одлично оди со црвено месо и со бифтек на скара. Добар апетит!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свеж магдонос(1 Китка)

Коријандер(1 Китка)

Лук(6 Чешниња)

Маслиново масло(3/4 Чаша)

Свеж сок од лимон(1/4 Чаша)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1/2 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 5 минути

  1. Измијте ги, исушете ги и извадете им ги дршките на магдоносот и коријандерот.
  2. Во блендер додајте ги магдоносот, коријандерот и излупениот и исечкан лук. Блендирајте додека смесата се соедини.
  3. Потоа додајте го исцедениот сок од лимон и зачинете со сол и бибер.
  4. Повторно кратко изблендирајте, додајте маслиново масло и измешајте.
  5. Сосот сервирајте го веднаш, или ставете го во пластичен сад во фрижидер.
Јафа бомбици
Банана лепче
Банана залчиња
Ванила бомбици
Шеќерни прженки
Овесни барови со јаворов сируп
Суви колачи со лешници
Енергетски залчиња од тиква
Лепчиња со лук и магдонос
Чоколадни бомбици со авокадо
Здрав џем од ѓумбир
Шеќерни јаболки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Сир тостерки
Мини переци
Чоколадни бомбици со суво овошје и јатки
Цимет ролнички со бадеми
Овесни колачиња со цимет и мед
Крекери со сирење и ким
Овесни бомбици со јатки
Домашен крем од кикирики
Паштета од хељда
Бајадера од урми и кикирики
Кралска паштета
Прелив од боровинки
Непечени чоколадни коцки со суво овошје
Пире од карфиол
Бомбици со индиски ореви
Тахини (сос од сусам)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: