Рецепти
Сос Кимикури Ана Ѓорова

Одлично оди со црвено месо и со бифтек на скара. Добар апетит!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свеж магдонос(1 Китка)

Коријандер(1 Китка)

Лук(6 Чешниња)

Маслиново масло(3/4 Чаша)

Свеж сок од лимон(1/4 Чаша)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1/2 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 5 минути

  1. Измијте ги, исушете ги и извадете им ги дршките на магдоносот и коријандерот.
  2. Во блендер додајте ги магдоносот, коријандерот и излупениот и исечкан лук. Блендирајте додека смесата се соедини.
  3. Потоа додајте го исцедениот сок од лимон и зачинете со сол и бибер.
  4. Повторно кратко изблендирајте, додајте маслиново масло и измешајте.
  5. Сосот сервирајте го веднаш, или ставете го во пластичен сад во фрижидер.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: