Рецепти
Суфле од карфиол со пршута (хроно) Ана Ристеска

Одлична опција за појадок за оние кои се на хроно диета

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пршута(300 Грама)

Карфиол(1 )

Кисела павлака(200 Милилитри)

Павлака(200 Милилитри)

Јајце(2 )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 45 минути

  1. Поделете го карфиолот на цветови и гответе 15 минути во солена вода. Потоа исцедете го и оставете го настрана.
  2. Измешајте ги киселата павлака, јајцата и павлаката за готвење. Додајте малку сол, црн пипер и мускатно оревче по вкус.
  3. Премачкајте ги калапите за суфле со путер, посипете ги со брашно и обложете ги со тенки листови пршута, така што малку да се преклопуваат.
  4. Наполнете ги со карфиол, но не до врв, и полијте ги со 2-3 лажици прелив. Свиткајте ги краевите на пршутата навнатре и врз нив ставете уште еден слој карфиол.
  5. Прелијте со павлака и ставете да се пече во загреана рерна. Печете на 200°C околу 25 минути (за да зарумени горниот слој). Оставете да се излади во калапот и внимателно извадете го на чинија.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: