Рецепти
Суфле од карфиол со пршута (хроно) Ана Ристеска

Одлична опција за појадок за оние кои се на хроно диета

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пршута(300 Грама)

Карфиол(1 )

Кисела павлака(200 Милилитри)

Павлака(200 Милилитри)

Јајце(2 )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 45 минути

  1. Поделете го карфиолот на цветови и гответе 15 минути во солена вода. Потоа исцедете го и оставете го настрана.
  2. Измешајте ги киселата павлака, јајцата и павлаката за готвење. Додајте малку сол, црн пипер и мускатно оревче по вкус.
  3. Премачкајте ги калапите за суфле со путер, посипете ги со брашно и обложете ги со тенки листови пршута, така што малку да се преклопуваат.
  4. Наполнете ги со карфиол, но не до врв, и полијте ги со 2-3 лажици прелив. Свиткајте ги краевите на пршутата навнатре и врз нив ставете уште еден слој карфиол.
  5. Прелијте со павлака и ставете да се пече во загреана рерна. Печете на 200°C околу 25 минути (за да зарумени горниот слој). Оставете да се излади во калапот и внимателно извадете го на чинија.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: