Рецепти
Свински ребра на американски начин Ана Ѓорова

Ребра приготвени на американски начин

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свински ребра(1 Килограм)

Вино(200 Милилитри)

Сос за скара(4 Кафени лажици)

Црвен пипер(1 Кафена лажица)

Чили во прав(1 Кафена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 100 минути

  1. Измешајте ги зачините.
  2. Ставeте ги ребрата во тава за печење и полејте ги со вино. Покријте ги со фолија и печете ги во загреана рерна на 160 степени час и половина.
  3. Пред да ги сервирате, загрејте ја рерната на 220 степени и исечете ги ребрата на парчиња.
  4. Намачкајте ги темелно со сос за скара. Место во рерна може да ги ставите и на скара. Така подготвени ребрата стануваат сочни и карамелизирани од горе.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: