Рецепти
Свински ребра на американски начин
Ребра приготвени на американски начин
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Американска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ТешкоСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Свински ребра(1 Килограм)
Вино(200 Милилитри)
Сос за скара(4 Кафени лажици)
Црвен пипер(1 Кафена лажица)
Чили во прав(1 Кафена лажица)
Сол(1 Кафена лажица)
Бибер(1 Кафена лажица)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 100 минути
- Измешајте ги зачините.
- Ставeте ги ребрата во тава за печење и полејте ги со вино. Покријте ги со фолија и печете ги во загреана рерна на 160 степени час и половина.
- Пред да ги сервирате, загрејте ја рерната на 220 степени и исечете ги ребрата на парчиња.
- Намачкајте ги темелно со сос за скара. Место во рерна може да ги ставите и на скара. Така подготвени ребрата стануваат сочни и карамелизирани од горе.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во