Рецепти
Свински ребра на американски начин Ана Ѓорова

Ребра приготвени на американски начин

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свински ребра(1 Килограм)

Вино(200 Милилитри)

Сос за скара(4 Кафени лажици)

Црвен пипер(1 Кафена лажица)

Чили во прав(1 Кафена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 100 минути

  1. Измешајте ги зачините.
  2. Ставeте ги ребрата во тава за печење и полејте ги со вино. Покријте ги со фолија и печете ги во загреана рерна на 160 степени час и половина.
  3. Пред да ги сервирате, загрејте ја рерната на 220 степени и исечете ги ребрата на парчиња.
  4. Намачкајте ги темелно со сос за скара. Место во рерна може да ги ставите и на скара. Така подготвени ребрата стануваат сочни и карамелизирани од горе.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: