Рецепти
Тарт од сливи Ана Ристеска

Искористете ја сезоната на сливите максимално и подгответе го овој вкусен тарт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Путер(1/2 Чаша)

Шеќер(3/4 Чаша)

Екстракт од ванила(1 Кафена лажица)

Брашно(1 2/4 Чаша)

Морска сол(1/2 Кафена лажица)

Хопла(1/2 Чаша)

Јајце(1 )

Сол(1 Прстофат)

Слива(13 Парчиња)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 1 час

  1. Загрејте ја рерната на 175°C.
  2. Убаво премачкајте плиток сад за печење со путер.
  3. Во голем сад убаво измешајте ги путерот, шеќерот и ванилата.
  4. Додајте ги брашното и солта и промешајте. Смесата ставете ја во садот за печење и со прсти убаво натапкајте.
  5. Печете го тестото околу 13-15 минути.
  6. Извадете го испеченото тесто од рерна и оставете да се олади 10 минути.
  7. За филот, изматете ги шеќерот и брашното во еден сад. Потоа додајте ги хоплата, јајцето, ванилата и солта и мешајте додека сè убаво не се соедини.
  8. Сливите пресечете ги на половина и наредете и на тестото во круг. Врз нив сипете ја смесата со хоплата и печете 40-45 минути.
  9. Послужете ладно.
Весела торта
Пуслици со ореви
Посни медени колачи
Суви колачи со лешници
Овошна векна
Колач од дуњи
Шеќерни јаболки
Лимон-колач
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Туткана гибаница
Посен колач со кафе
Посен колач со мармалад од сливи
Колач со медени срца
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Бисквит торта со јаболки
Пудинг колач со јаболки
Колач од моркови со крем
Чоколаден колач со јаболки и ореви
Еврејски колач
Француски штангли
Штангли со костен и чоколадо
Алегро колач
Бабин колач со јаболко
Блум штангли
Шербет пита со јаболки
Баклава со рогач и јаболки
Улутма од ореви
Лешник коцки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: