Рецепти
Топла салата од тиква Ана Ѓорова

Вкусна сезонска салата

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Излупете го кромидот, исечете го на резанки и варете го 5 минути на пареа (во водата додајте гранче рузмарин).
  2. Излупете ја тиквата, исчистете ја и исечете ја на тенки парчиња. Исчистете ја зелката и исечете ја на тенки резанки.
  3. Во тава загрејте 2 лажици масло, додајте го останатиот рузмарин и пржете ги парчињата тиква 5 минути на умерен оган.
  4. Потоа извадете ја тиквата од тавата, избришете ја тавата со салфета и во неа повторно загрејте 2 лажици масло. Пржете ја зелката 2 минути на силен оган.
  5. Додајте ги кромидот и тиквата, посолете ги и додајте им бибер по вкус, полијте ги со оцетот и измешајте ги. Посипете ги со крупно сечканите ореви и сервирајте ја салатата.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: