Рецепти
Топло чоколадо со кафе Ана Ѓорова

Топло чоколадо со кафе и со кршени коцки мраз за вкусно чоколадно освежување

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Црно чоколадо(150 Грама)

Шеќер(1/4 Чаша)

Какао(1 1/2 Супена лажица)

Екстракт од ванила(1 Кафена лажица)

Инстант кафе во прав(1 Кафена лажица)

Млеко(2 Чаши)

Коцки мраз(2 Чаши)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Во тенџере на оган измешајте ги чоколадото искршено на парченца, какаото, шеќерот, кафето и 1 чаша млеко. Гответе на умерена температура со постојано мешање додека чоколадото не се растопи, но не ја зовривајте смесата.
  2. Чоколадната смеса ставете ја во блендер, додајте го останатото млеко, ванила екстрактот и коцките мраз. Блендирајте додека не се соедини смесата.
  3. Сипете го чоколадото во чаши и декорирајте со шлаг и чоколадо.
Смути од јапонски јаболки и круши
Смути со киви и банани
Расолница
Чај со брусница и зачини
Чај со јаболко
Лате со јаболко и цимет
Топло чоколадо со црвено вино
Смути со калинки
Сок (сируп) од бозел
Смути од ѓумбир и круши
Смути од круши и ванила
Есенско смути
Овесно смути со кафе
Смути со киви и шумско овошје
Домашен ликер од калинки
Шејк со јаболко
Детокс смути со ѓумбир и зелено јаболко
Домашен чај од ѓумбир и куркума
Сок од моркови и ѓумбир
Смути од тиква
Смути од грозје
Сок од јаболко
Смути со смокви
Смути со авокадо и малини
Смути со кафе и овошје
Смути со малини
Смути со праски
Шејк од краставици
Овошно фрапе
Коктел виски соур

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: