Рецепти
Вино од шипки Ана Ѓорова

Шипките се богати со витамин Ц и се сметаат за одлично средство против воспалителни процеси, а богати се и со витамин Б5, калиум и природни феноли како што се елагитанин и флавоноид.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Шипки(2 Килограми)

Шеќер(1.25 Килограм)

Вода(2.5 Литри)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Шипките измијте ги и исчистете ги со тоа што ќе ги засечете на краевите, а потоа распоредете ги во стаклени шишиња.
  2. Во тенџере сварете ги водата и шеќерот додека не се растопи шеќерот, а потоа со добиениот шербет прелијте ги шипките во шишињата. Затворете убаво и оставете да се оладат на собна температура.
  3. Шипките во шишињата се оставаат да отстојат околу 3 месеца.
  4. После тоа, процедете го виното, сипете во флаши и затворете ги.
Смути од јапонски јаболки и круши
Смути со киви и банани
Расолница
Чај со брусница и зачини
Чај со јаболко
Лате со јаболко и цимет
Топло чоколадо со црвено вино
Смути со калинки
Сок (сируп) од бозел
Смути од ѓумбир и круши
Смути од круши и ванила
Есенско смути
Овесно смути со кафе
Смути со киви и шумско овошје
Домашен ликер од калинки
Шејк со јаболко
Детокс смути со ѓумбир и зелено јаболко
Домашен чај од ѓумбир и куркума
Сок од моркови и ѓумбир
Смути од тиква
Смути од грозје
Сок од јаболко
Смути со смокви
Смути со авокадо и малини
Смути со кафе и овошје
Смути со малини
Смути со праски
Шејк од краставици
Овошно фрапе
Коктел виски соур

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: