Рецепти
Вино од шипки Ана Ѓорова

Шипките се богати со витамин Ц и се сметаат за одлично средство против воспалителни процеси, а богати се и со витамин Б5, калиум и природни феноли како што се елагитанин и флавоноид.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Шипки(2 Килограми)

Шеќер(1.25 Килограм)

Вода(2.5 Литри)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Шипките измијте ги и исчистете ги со тоа што ќе ги засечете на краевите, а потоа распоредете ги во стаклени шишиња.
  2. Во тенџере сварете ги водата и шеќерот додека не се растопи шеќерот, а потоа со добиениот шербет прелијте ги шипките во шишињата. Затворете убаво и оставете да се оладат на собна температура.
  3. Шипките во шишињата се оставаат да отстојат околу 3 месеца.
  4. После тоа, процедете го виното, сипете во флаши и затворете ги.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: