Рецепти
Здрав леб со семки
Домашно лепче од јачменово и ‘ржано брашно без јајца и квасец
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПојадокТИП НА КУЈНА
Здрава хранаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
8 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Јачменово брашно(200 Грама)
'Ржано брашно(200 Грама)
Прашок за печиво(1 )
Малтекс(1 Супена лажица)
Морска сол(1 Кафена лажица)
Семки од тиква(1/2 Чаша)
Газирана вода(7 Децилитри)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути
- Сите состојки измешајте ги во еден сад, а потоа постепено додавајте кисела вода за да добиете фино тесто.
- Ставете го во намастена и набрашнета тава.
- Потоа ставете ја тавата во претходно загреана рерна на температура најпрво од 200-220 степени, а потоа постепено зголемете ја на 250 степени и печете додека лебот фати убава коричка.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во