Состојки
Оризово брашно Зрното од ориз се одликува со висока хранителност - содржи 75-85% јаглехидрати и 5-10% протеини. Овие две компоненти се со многу висока апсорпција за организмот на човекот - околу 96%, поради што исхраната со ориз е многу ефикасна. Оризот е добар извор на протеини и основна храна во многу делови на светот. Поради високата содржина на цинк, калциум, протеини и фолна киселина и е сиромашно со масти, целулоза и протеини е исклучително погоден за диететски цели. Се користи за подготовка на колачи и бисквити, како и за компресија на сосови на слатки и солени јадења. Брашно од ориз е богато со витамин Е и не содржи глутен.
Со оваа состојка може да ги приготвите следниве рецепти
 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: