Рецепти
Бело топло чоколадо Ана Ѓорова

Домашното топло чоколадо е секогаш одлична идеја

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Млеко(300 Милилитри)

Бело чоколадо(80 Грама)

Нишесте (пченкарен скроб)(15 Грама)

Оризово брашно(20 Грама)

Ванила во прав(1/4 Кафена лажица)

Шеќер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Во ладното млеко измешајте го нишестето и оризовото брашно и мешајте добро додека се соедини смесата.
  2. Ванила стапчињата преполовете ги и извадете им ги семките со нож, а потоа белото чоколадо искршете го на парчиња и ставете го во тенџере на оган да се топи заедно со ванилината, со семките ванила и со смесата од млекото.
  3. Додајте шеќер по вкус и мешајте на умерен или тивок оган додека чоколадото се растопи и се добие посакуваната густина.
  4. Топлото чоколадо декорирајте го со шлаг и со цимет и послужете го веднаш.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: