Состојки
Зелена пиперка
Зелена пиперка претставува растение што се користи доста во готвењето, пред сè во нашата традиционална кујна. Содржи трипати повеќе витамин Ц отколку цитрусното овошје, затоа се препорачува да се консумира свежа, меѓутоа исто така често се готви. Освен тоа, зелената пиперка изобилува со витамини од кои А, К и Б6, како и минерали калиум, магнезиум, манган и бакар.
Зелената пиперка носи здравствени придобивки кај пациенти со астма, а претставува благодет при третман на срцеви заболувања и атеросклероза, како и за одржување на pH вредноста во организмот. Затоа, претставува неопходна состојка во подготовка на разни јадења во нашата, како и во интернационалните кујни.
Со оваа состојка може да ги приготвите следниве рецепти