Состојки
Димена сланина Димената сланина добива карактеристичен вкус и мирис и има златножолта боја. Димот има антиоксидантско и бактерицидно дејство. Добро преработената сланина има чиста површина и правилен облик а месестите делови се во светлоцрвена или темноцрвена боја, додека масното ткиво е во бела боја. Имено, димената сланина спаѓа во намирниците кои се јадат поради гурманско задоволство, а не поради одличните нутритивни карактеристики и затоа се препорачува да се користи за збогатување на аромата во храната отколку да се јаде самостојно.  
Со оваа состојка може да ги приготвите следниве рецепти
ПРИКАЖИ ПОВЕЌЕ
 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: