Состојки
Тиквичка По потекло се од Индија, а до медитеранските земји стигнале малку подоцна но откако се пронајдени се редовно употребувани, пред се заради добро здравје на срцето и крвните садови, а потоа и заради добрата линија. Во својот состав имаат многу малку јаглехидрати, белковини и само 0,3% масти. Тиквиците содржат многу вода и диететски влакна. Од витамините содржат многу витамин Б, Ц и фолна киселина. Од минералите имаат калиум, фосфор, магнезиум и манган. Во 100 грама тиквици има само 18 калории. Тоа е причината заради која може да ги консумирате во неограничени количини за да имате витко тело и одлично здравје. Нутриционистите ги препорачуваат за прочистување на крвните садови и за подобрување на работата на срцето.
Со оваа состојка може да ги приготвите следниве рецепти
ПРИКАЖИ ПОВЕЌЕ
 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: