Рецепти
Чорбаџиска тава Ана Ристеска

Гурмаски ручек по рецептот на баба со кој ви предлагаме да се напиете суво црвено вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско филе(500 Грама)

Свежи шампињони(250 Грама)

Црвена бабура(конзервирани 2 )

Домат(2 )

Тиквичка(1 )

Црвен кромид(1 Главица)

Јајце(4 )

Сирење(100 Грама)

Бело вино(50 Милилитри)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 70 минути

  1. Свинското филе го сечкаме на коцки и посолуваме. Ги ставаме парчињата месо да се пржат на загреано масло во тава на оган.
  2. Главицата кромид ситно ја сечкаме и ја додаваме во тавата со запрженото месо.
  3. Шампињоните и тиквичката ги сечкаме на коцки и ги додаваме во тавата. Го додаваме црвениот пипер и промешуваме.
  4. Доматите ги лупиме и ги сечеме на кришки. Ги отстрануваме семките, а месото од доматите го сечеме на коцки. Потоа парчињата домати ги додаваме во тавата и промешуваме.
  5. И конзервираните пиперки си сечкаме на коцки. Ги додаваме во тавата со запржениот зеленчук.
  6. Ги додаваме виното и издробеното сирење и повторно промешуваме.
  7. Содржината од тавата за пржење ја ставаме во керамичка тава намрсена со масло.
  8. Јајцата ги кршиме и на око ги ставаме во керамичката тава. Тавата ја ставаме во рерна, печеме 20 минути на 200 степени и ја вадиме од рерна.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: