Рецепти
Пикантна крем супа со ѓумбир Ана Ѓорова

Одлична за загревање во постудените денови

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(1 )

Тиквичка(1 )

Праз(1 страк само белиот дел )

Чили пиперка(2-3 суви )

Ѓумбир во прав(1/2 Кафена лажица)

Морков(1 )

Лук(1 Чешне)

Масло

Магдонос

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Морковот се лупи и се сечка на кругови, а тиквичката и компирот се лупат и се сечкаат на коцки.
  2. Се ставаат да се варат во тенџере на оган со зовриена вода. Се зачинува со сол и бибер.
  3. Во тава на оган се става малку масло и се пропржува ситно сечканиот праз, па откако ќе омекне, се додаваат ситно сечканите лук и чили пиперчиња.
  4. Откако ќе омекнат, се додава ѓумбирот и се меша.
  5. Содржината од тавата се додава во тенџерето со сварениот зеленчук и се вари уште 5 минути.
  6. Потоа се трга од оган и смесата се блендира со рачен блендер, па веднаш се сервира, по желба со павлака.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: