Состојки
Црвен кромид Освен што има интересен изглед, црвениот кромид е и одличен за вашето здравје, затоа што го штити срцето од разни болести. Истражувачи од Хонг Конг тврдат дека црвениот кромид му помага на телото да се ослободи од лошиот холестерол, а истовремено и да го задржи добриот холестерол, па со тоа ја намалува појавата на срцеви заболувања. Долго време се смета дека кромидот е многу полезен и за превенција од рак, кашлица и настинка. Во одредени делови од светот, каде консумацијата на кромид е висока, се забележани помалку случаи на рак. Во Кина, каде што луѓето јадат повеќе кромид и лук од било кое друго место во светот, ризикот од рак на стомакот за 40% е помал од просечниот.
Со оваа состојка може да ги приготвите следниве рецепти
ПРИКАЖИ ПОВЕЌЕ
 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: