Рецепти
Витаминска чорба Ана Ѓорова

На лето, наместо брокули, во чорбата ставете тиквички – чорбата еднакво е вкусна и здрава

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(400 Грама)

Морков(3 )

Кромид(1 Главица)

Црвен кромид(1 Главица)

Лук(3 Чешниња)

Спанаќ(300 Грама)

Целер(1 )

Аспарагус(1 )

Вода(1,5 Литар)

Брокула(300 Грама)

Вегета

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Компирот се лупи и се сечка на коцки, кромидот, аспарагусот, морковите и целерот се лупат, па се вари на умерен оган.
  2. Брокулите се кинат на цветови и се додаваат во водата да се варат.
  3. При крај на варењето, се додава и спанаќот и се вари уште 5 минути.
  4. Сварениот зеленчук се блендира со рачен миксер или се става во блендер убаво да се иситни.
  5. Иситнетата смеса се враќа во тенџерето, се зачинува по вкус и се вари уште неколку минути.
  6. Чорбата се сервира топла со павлака.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: